ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Οι «χρυσοί κανόνες» του αδυνατίσματος.

image049Με τη λέξη αδυνάτισμα εκφράζουμε την αδιάκοπη έγνοια εκατομμυρίων γυναικών αλλά και ανδρών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το αδυνάτισμα εν ανταποκρίνεται μόνο στη μόδα, στη κομψότητα και στην καλαισθησία αλλά είναι και μια γερή ασπίδα υγείας γύρω από τον άνθρωπο.
Δεν είναι όμως πάντα εύκολη η προσπάθεια. Πολλές φορές καταλήγει κανείς μετά από εξαντλητικές δίαιτες και σκληρές προσπάθειες περιορισμού της διατροφής του, να έχει το ίδιο βάρος ώστε το αδυνάτισμα να γίνεται ένα άπιαστο όνειρο.
Στην επιχείρηση του αδυνατίσματος είναι πολλές και ποικίλες οι στρατηγικές πού μπορούν να εφαρμοστούν όπως :
-Άσκηση
-Σωστή αγωγή αποβολής υγρών του σώματος
-Σωστή αγωγή αποβολής λιπαρών ουσιών του σώματος
Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να ενεργοποιηθούν με μεθόδους εφίδρωσης και υπεραιμίας. Η βασική όμως προσπάθεια βασίζεται στον τρόπο διατροφής. Η δίαιτα για να εφαρμοστεί σωστά έχει ορισμένους κανόνες τους οποίους αν τους τηρήσουμε θα έχουμε μόνιμο και σταθερό αποτέλεσμα.
 Αρχή πρώτη
Πρέπει να τρώει κανείς ήρεμα και σε κανονικά διαστήματα.
Να μασάει καλά και να καταπίνει την τροφή του, αφού αυτή έχει διαλυθεί πολύ καλά στο στόμα. Με την γρήγορη και βιαστική λήψη της τροφής μπορούν να καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες οι οποίες θα φθάσουν στο στομάχι « αμάσητες » πράγμα το οποίο θα δυσκολέψει πολύ την πέψη.
Αρχή δεύτερη
Είναι απαραίτητα τα τρία γεύματα την ημέρα για να τίθεται σε κίνηση ο μηχανισμός της πέψης, του οποίου η ενεργοποίηση απαιτεί απαραίτητα προσφορά ενέργειας. Π.χ. Για ένα σφικτό αυγό το οποίο έχει 70 θερμίδες ο οργανισμός καταναλώνει 300 θερμίδες για να το αφομοιώσει.
Έχουμε λοιπόν με ένα σφικτό αυγό έλλειμμα 230 θερμίδων. Έτσι οι καιγόμενες θερμίδες κατά την διάρκεια της πέψης πολλαπλασιάζονται από τον αριθμό των γευμάτων. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι πρέπει πάντα να υπολογίζονται οι εισερχόμενες έναντι των εξερχόμένων θερμίδων.
 
Αρχή Τρίτη
Είναι ανάγκη να πίνει κανείς πολύ νερό. Το νερό είναι το πιο ακίνδυνο και το πιο αποτελεσματικό διουρητικό, προσοχή όμως πρέπει να πίνουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας (αυτό το καθορίζει η δίψα μας), γιατί διαφορετικά με το περίσσευμα μπορεί να έχουμε κατακράτηση υγρών από τους ιστούς.
Φροντίστε να μην πίνετε κατά την διάρκεια του γεύματος, ούτε μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά από το γεύμα. Κι αυτό γιατί προσθέτετε στο στομάχι σας ένα υγρό το οποίο δεν έχει καμία πεπτική αξία τη στιγμή της λήψης της τροφής που πρέπει να γίνει η πέψη.
Αρχή τέταρτη
Προσέξτε μετά το αδυνάτισμα να εφαρμόσετε για ένα ανάλογο διάστημα ένα διαιτολόγιο συντήρησης, γιατί διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να πάρετε περισσότερα κιλά απ’ αυτά που είχατε πριν αρχίσετε την δίαιτα. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί ο στερημένος οργανισμός κατακρατεί και αποθηκεύει πιο εύκολα μετά την έλλειψη της τροφής στην οποία έτσι κι αλλιώς του έχουμε υποβάλλει με την δίαιτα αδυνατίσματος.


Πίσω

body

Διαφήμιση