ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Πόσο πάει το κιλό

Συχνά ακούγεται από διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες ότι μπορεί κανείς με ένα ορισμένο ποσόν χρημάτων το οποίο θα δαπανήσει να χάσει π.χ. 10 ή 15 κιλά .
Και έχει καθιερωθεί πλέον το ερώτημα στις γυναίκες που θέλουν να αδυνατίσουν και πλησιάζουν εμάς τις αισθητικούς.
Πόσο πάει το κιλό;
Αυτή είναι μια ερώτηση που όσο κι αν μας ενοχλεί γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε σαν «διευθύντριες κρεοπωλείου», εν τούτοις τη ακούμε πολύ συχνά μέσα στα Ινστιτούτα μας.
Το αδυνάτισμα είναι βέβαια ένας τομέας της Αισθητικής και μια κοπιαστική εργασία για την οποία η αισθητικός πρέπει να εισπράξει την αμοιβή της όπως όλοι οι επαγγελματίες , αλλά όχι με το κιλό.
Όταν αναλαμβάνεις να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να νοιώσει καλά μέσα στο σώμα του, πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να το πετύχεις ορισμένες μεθόδους οι οποίες είναι ξεχωριστές για τον κάθε άνθρωπο προσαρμοσμένες πάντα στον εκάστοτε οργανισμό του ατόμου με το οποίο δουλεύεις.
Οι μέθοδοι αυτές εφαρμόζονται με πολύ προσοχή και φροντίδα από την αισθητικό που έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας του επαγγέλματος το οποίο υπηρετεί και οπωσδήποτε δεν πρέπει να αποτιμώνται με αναλογία χρημάτων.
Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που οι δίαιτες και οι αθλητικές δραστηριότητες μειώνουν το λίπος σε περιοχές του σώματος στις οποίες δεν χρειάζεται να μειωθεί ενώ παραμένει εκεί που θέλουμε να το μειώσουμε. Π.χ. όταν η μείωση γίνεται εμφανής στο πρόσωπο και στο λαιμό ή στο επάνω μέρος του σώματος ενώ παραμένει αναλλοίωτο στους γοφούς στην κοιλιά και στους μηρούς περιοχές στις οποίες θα θέλαμε να μην έχουμε λίπος.
Στις περιπτώσεις αυτές η δυσαναλογία παραμένει και το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
Σήμερα η πρόοδος και η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει λύσεις σε προβλήματα σιλουέτας με μεθόδους οι οποίες δραστηριοποιούν μια σειρά από μηχανισμούς του ανθρώπινου οργανισμού, όπως π.χ. τη διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, την ενδυνάμωση των αγγείων της λέμφου και του αίματος, με αποτέλεσμα τον περιορισμό του βάρους και της περιφέρειας.
Η μηχανική διάλυση του λίπους χωρίς εξαντλητικές δίαιτες, γίνεται με την χρησιμοποίηση διεγερτικών ρευμάτων προσαρμοσμένων στον ανθρώπινο οργανισμό, τα οποία δρουν στον ανθρώπινο οργανισμό ως εξής:
Με μία σειρά βιοχημικών αντιδράσεων απελευθερώνεται η ορμόνη του στρες, η οποία ονομάζεται νοραδρεναλίνη και η οποία βοηθά τα λιπώδη κύτταρα να μετατρέψουν το λίπος τους σε προϊόντα τα οποία θα αποβληθούν από τον οργανισμό με τις διάφορες εκκρίσεις του όπως π.χ. ιδρώτα ούρα κόπρανα κ.τ.λ.
Αυτή η ενεργοποίηση των φυσικών φορέων του σώματος επιφέρει εξάλειψη του πάχους από τα σημεία που αυτό είναι αποθηκευμένο.

Η μέθοδος αυτή, θεωρείται ως μία από τις τελευταίες εξελίξεις της αισθητικής, χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο και χρήμα για να επαναφέρει την αρμονία στην σιλουέτα και…….. αυτή όλη η φροντίδα από την αισθητικό οπωσδήποτε «δεν λογαριάζεται με το κιλό».


Πίσω

body

Διαφήμιση