ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Στάση του σώματος, ουσιαστικός παράγοντας ομορφιάς.

H κακή στάση του σώματος μπορεί να αποδοθεί σε πολλές και διάφορες αιτίες μερικές από τις οποίες είναι οι εξής:
1. To επάγγελμα π.χ. συγγραφείς, δημοσιογράφοι, χειριστές υπολογιστών, πολύ συχνά έχουν πρόβλημα στην πλάτη και επειδή ο λαιμός και ο αυχένας πιέζονται πολύ, οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν και από πονοκεφάλους.
2. ΄Άλλη αιτία είναι οι κακές κινητικές συνήθειες, όπως π.χ. όταν καθόμαστε πολύ χαλαρά σε μία καρέκλα με σκυφτή την πλάτη και όλο το σώμα κουλουριασμένο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης.
3. Όσο κι αν φανεί παράξενο είναι δυνατόν η συμπεριφορά του ατόμου να επηρεάσει τη στάση του σώματός του. Άλλωστε έχουν γραφτεί τόσα πολλά για την γλώσσα του σώματος που σήμερα πια δεν φαίνεται ανεξήγητο γιατί π.χ τα ντροπαλά. άτομα σκύβουν τους ώμους και κατεβάζουν το κεφάλι, έτσι που να υιοθετούν χωρίς να το θέλουν μία σκυφτή στάση.
Επίσης ένα πολύ υψηλό κορίτσι ή αγόρι έχοντας επίγνωση του ύψους του σκύβει για να φθάσει τους συνομήλικούς του.
4. Η κατάθλιψη είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να αλλάξει η στάση, γιατί όλο το σώμα καταπιέζεται.
5. Το άγχος και η υπερένταση της εποχής μας κάνει τον άνθρωπο να βάζει το κεφάλι κάτω και πίσω και το σώμα μπροστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές ανωμαλίες του λαιμού οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν στην τοποθέτηση ορθοπεδικού νάρθηκα.
Και γεννάτε το ερώτημα .
-Ποιος μπορεί να σώσει την κατάσταση;
- Μα ποιος άλλος από εμάς τους ίδιους.
Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να επιλέξει κανείς ένα γυμναστήριο και μία καλή μασέζ.
Να ακολουθήσει μια σειρά ασκήσεων ανάλογα με την ηλικία του την ευκινησία του και την μυϊκή του κατάσταση.
Υπάρχουν στις μέρες μας πολλά και διάφορα είδη γυμναστικής τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του κάθε ατόμου αρκεί να ψάξει κανείς για να βρει το κατάλληλο σύστημα.


Πίσω

body

Διαφήμιση