ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το μασάζ και ο μεταβολισμός του δέρματος

Η περιποίηση με τα χέρια χάνει έδαφος όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της τεχνολογίας της αισθητικής. Η μηχανική δουλειά στην περιποίηση του προσώπου και του σώματος, μέσα σ’ ένα εργαστήριο αισθητικής, έχει καταλάβει σχεδόν το 75-80% των περιποιήσεων.
Όμως ένα σωστό μασάζ με τα χέρια δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μηχανική δουλειά.
Οι έρευνες των βιοχημικών, που άρχισαν να αφθονούν πάνω σ’ αυτό τον τομέα, είναι ικανές να αποδείξουν τη χρησιμότητα του μασάζ.
Είναι γνωστό, εδώ και περισσότερο από πενήντα χρόνια, ότι ένα κοινό μασάζ προκαλεί διαστολή των τριχοειδών αγγείων, με την απελευθέρωση της ισταμίνης.
Ακόμα, έχει διαπιστωθεί ότι κάτω από τις κινήσεις του χεριού, συμβαίνουν μέσα στο δέρμα πολλά μεταβολικά φαινόμενα.
Ο βιολόγος Tsarek παρατήρησε σε τελευταίες έρευνες του ότι, με την επίδραση της υψηλής πίεσης που υφίσταται το δέρμα με τη μάλαξη των χεριών, αναπτύσσεται σημαντικά η δραστηριότητα της κυτταρικής αναπαραγωγής.
Οι κρέμες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του μασάζ και οι οποίες περιέχουν πολυάριθμες βιολογικές δραστικές ουσίες δίνουν με τη βοήθεια της μάλαξης εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Το μασάζ και η περιποίηση του προσώπου με τα χέρια, ενισχύει σημαντικά τη διέγερση και ενεργοποίηση του μεταβολισμού του δέρματος.
Άλλωστε σήμερα υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από μασάζ ( λεμφικό ντραινάζ, ρεφλεξιοθεραπεία, βιοενεργιακό μασάζ, δακτυλοπίεση κ.τ.λ.) στα οποία οι αισθητικοί έχουν πολύ καλά εκπαιδευτεί και μπορούν να είναι σε θέση σήμερα να προσφέρουν στις πελάτισσές τους μία ανανέωση του δέρματος συγχρόνως με μία αρκετά σημαντική χαλάρωση του νευροφυτικού συστήματος


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση