ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ένα ανδρικό χαρακτηριστικό σε γυναικείο πρόσωπο. Τριχοφυΐα στο άνω χείλος

Η αυξημένη τριχοφυΐα στο άνω χείλος είναι ένα αισθητικό πρόβλημα από το οποίο μπορείτε πολύ εύκολα να απαλλαγείτε. Το φαινόμενο αυτό το συναντάμε πολύ συχνά τα τελευταία ιδίως χρόνια. Οφείλεται πάντα σε κάποια ορμονική ανωμαλία και προσβάλλει όλο και περισσότερες γυναίκες, από κάποια έλλειψη ορμονικής ισορροπίας, Αιτίες πολύ σημαντικές, εκτός από τη λήψη φαρμάκων, για την έλλειψη αυτής της ισορροπίας, είναι η μολυσμένη ατμόσφαιρα, η κακή διατροφή και το στρες, γνωστά φαινόμενα της εποχής μας.
Ακούμε λοιπόν τις γυναίκες που έχουν αυτό το πρόβλημα να μας λένε:
-Με τρομάζει αυτό το «αντρικό» χαρακτηριστικό όταν αντικρίζω το  πρόσωπό μου στον καθρέφτη.  Είναι κάτι που δεν μπορώ να το ανεχθώ. Αν είχα κάποια άλλη αισθητική ατέλεια, όπως ακμή, χαλάρωση, ρυτίδες, κυτταρίτιδα και δεν μπορούσα να τα διορθώσω ίσως να προσπαθούσα να μάθω να ζω μ’ αυτήν. Αλλά το «μουστάκι» δεν μπορώ να το βλέπω. Μου χαλάει τη θηλυκότητά μου και θέλω να απαλλαγώ μια για πάντα». Η γυναίκα έχει ακούσει ότι αυτό το πρόβλημά της λύνεται με ηλεκτρική αποτρίχωση, αλλά φοβάται τα σημάδια και τον πόνο, αφού θα μπαίνει μια μικρή βελόνα στο δέρμα της.
Οι φόβοι αυτοί είναι δικαιολογημένοι, αλλά μόνο επειδή οι γυναίκες που έχουν το πρόβλημα, δεν ξέρουν ότι η βελόνα δεν μπαίνει μέσα στο δέρμα αλλά σ’ ένα κόλπωμα του δέρματος, που είναι ο θύλακος μέσα στο οποίο φυτρώνει η τρίχα.
Με την απαραίτητη προσοχή εκ μέρους της αισθητικού, ο πόνος θα είναι πολύ ήπιος και δεν θα δημιουργηθούν σημάδια στο δέρμα, γιατί η βελόνα θα μπαίνει από τον μικρό πόρο του δέρματος κατ’ ευθείαν στη ρίζα της τρίχας χωρίς να τραυματίζει.
Για να μη πονάτε, ζητήστε να σας τοποθετήσουν, κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης, ένα μικρό ρολό από βαμβάκι ανάμεσα στην οδοντοστοιχία και στο άνω χείλος. Επιπλέον, πολύ καλό κάνει στο δέρμα σας μία παγωμένη κομπρέσα με παγάκι από χαμομήλι.
Πάντως, και χωρίς αυτές τις προφυλάξεις, ο πόνος θα είναι πολύ ήπιος γιατί με την εξέλιξη της τεχνολογίας, σήμερα τα μηχανήματα της ριζικής αποτρίχωσης είναι ανώδυνα. Βέβαια, η αισθητικός που θα αναλάβει τη θεραπεία σας πρέπει να είναι έμπειρη.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την ολοκληρωτική απαλλαγή από τρίχωμα του άνω χείλους είναι έξι μήνες και 10 ως 15 επισκέψεις με συχνότητα κάθε 15 μέρες στην αρχή και κάθε μήνα αργότερα, όσο προχωρά η θεραπεία.
Ο χρόνος αυτός επιβάλλεται από τη φυσιολογική αναφυία του τριχώματος και καμία μέθοδος, μηχάνημα ή βελόνα δεν μπορεί να τον συντομεύσει.


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση