ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Καλή υγειά περνάει από τα πέλματα

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται παραδεκτή στη δύση, η θεωρία της Ανατολής περί αντανακλαστικών σημείων των οργάνων σε ορισμένα μέρη του σώματος. Στα πέλματα των ποδιών έχουν αποδώσει πολλά αντανακλαστικά σημεία οργάνων τα οποία όταν μαλάσσονται τακτικά, σωστά και μεθοδικά, δίνουν ευεξία, ενώ πολλές φορές προστατεύουν από ορισμένες κακές λειτουργίες των οργάνων.
Έτσι θεωρείται, κατά την ανατολική ιατρική, ότι αντανακλώνται στο πέλμα των ποδιών η καρδιά, το συκώτι, η σπονδυλική στήλη, τα νεφρά, οι πνεύμονες κ.λ.π. Για τους ειδικούς που γνωρίζουν τα σημεία του πέλματος, όπου αντανακλώνται κάθε ένα απ’ αυτά τα όργανα ξεχωριστά , είναι εύκολο, με τους συγκεκριμένους χειρισμούς, να δώσουν την κατάλληλη «ώθηση» για την καλή λειτουργία των αντίστοιχων οργάνων.
Η θεραπευτική αυτή μέθοδος ονομάζεται «θεραπεία κατά ζώνες» και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης της ελαττωματικής λειτουργίας ενός οργάνου. Βέβαια, η μέθοδος αυτή δεν θεραπεύει τα πάντα ούτε μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική, αλλά μπορεί να προκαλέσει μια βελτίωση της υγείας, όχι αμελητέα, εκεί όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Τέλος προκαλεί στο νευρικό σύστημα., μια οπωσδήποτε ικανοποιητική επίδραση
Πριν από πολλούς αιώνες, μέσα από τα βάθη της Ασίας, ξεκίνησε η ιδέα ενός μασάζ των ποδιών για να γίνει η κατάλληλη διάγνωση και να αποφασισθεί η θεραπευτική αγωγή, από γιατρούς και θεραπευτές.
Στη Δύση, αυτή η μέθοδος θεραπείας είναι γνωστή με το όνομα «θεραπεία κατά ζώνες» και πιο πρόσφατα έχει ονομαστεί «ρεφλεξολογία», δηλαδή ανακλαστολογία.
Στην αισθητική χρησιμοποιείται και εφαρμόζεται ως ένα είδος μασάζ, για να επιφέρει μια τεχνητή χαλάρωση στην ένταση των νεύρων. Η χαλάρωση παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων αισθητικής όπως π.χ. στην αγωγή για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, στην προσπάθεια για την απώλεια βάρους κ.α.
Η αρχή της ρεφλεξολογίας είναι ότι σε κάθε όργανο και σε κάθε μυϊκή ζώνη του θώρακα και του κεφαλιού αντιστοιχεί μια ελάχιστη ζώνη στο ένα ή και στα δύο πόδια.
Μερικές από τις αντίστοιχες ζώνες των πελμάτων σε κάθε όργανο του σώματος είναι:
Στο επάνω μέρος του πέλματος και κάτω από τα δάκτυλα, πνεύμονες, στομάχι, θυρεοειδής, πάγκρεας, νευρικό δίκτυο. Στο μέσο του πέλματος συκώτι, νεφρά, λεπτό έντερο, παχύ έντερο. Στη φτέρνα αντιστοιχούν το ισχιακό νεύρο, ο δωδεκαδάκτυλος, οι μηροί και τα γόνατα, κ.α.


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση