ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Από χτες ως σήμερα κόψτε στο μισό την ηλικία σας.

Υπάρχει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Έρευνες για την παράταση της ανθρώπινης ζωής». Χρονολογείται από το 1812 και εκδόθηκε από τον Jules Rucco, γιατρό καθηγητή στο νοσοκομείο Saint-Jacques του Παρισιού.
Την εποχή εκείνη, που οι έρευνες για την παράταση της ζωής και της νεότητας δεν είχαν την πρόοδο και την εξέλιξη της δικής μας εποχής, οι άνθρωποι φρόντιζαν να αντλήσουν δύναμη, νιάτα και μακροζωία από το φυσικό τους περιβάλλον.
Οι πληροφορίες που μας δίνουν αυτά τα απαρχαιωμένα έγγραφα, αποδεικνύονται πολλές φορές χρήσιμες για μας, που ζούμε στο αποκορύφωμα ίσως της προόδου και της επιστήμης, γιατί συστήνουν συνταγές σίγουρες και αλάνθαστες, που είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστούν και που ίσως να αποτελούν τη βάση της σημερινής χημείας.
Λέει λοιπόν Jules Rucco ότι:
«Όλες οι γεννητικές μας λειτουργίες έχουν σχέση με το κόκκινο κρασί και το «πόδι μοσχαριού».
Συστήνει ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα, το οποίο ωφελεί όλες τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης και της όρασης, και ζωμό από πόδια μοσχαριού τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα πηκτίνης. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η πηκτίνη είναι η ουσία η οποία πλησιάζει περισσότερο μ’ κείνη που υπάρχει στον εγκέφαλο και ότι ο εγκέφαλος κατευθύνει το νεανικό σφρίγος.
Ως απόδειξη αυτής της άποψης αναφέρει τον παρατεταμένο εγκέφαλο και τον μεγάλο λαιμό του ταύρου, ενός από τα πιο δραστήρια όντα τη διαιώνιση του είδους»
Συμβουλεύει «να τρώμε συχνά και λίγο κάθε φορά και να συμπεριλαμβάνει το διαιτολόγιο μας, σούπες, γάλα, φρέσκα αυγά και ποικιλία χορταρικών, ανάλογα πάντα με την εποχή. Όταν αρχίζει κανείς να νοιώθει καταβολή των δυνάμεων του μπορεί να αυξήσει την ενεργητικότητά του, τρώγοντας κρόκο αυγού αναμεμιγμένο με 3 γρ. κανέλλα και πίνοντας κάθε πρωί άφθονο ζωμό μοσχαριού χωρίς λίπος».
Χαρακτηρίζει σαν το πιο ζωντανό ποτό τον χυμό του σταφυλιού γιατί λέει ότι κάνει καλό σε όλα.
Όσο για την εξωτερική φροντίδα του δέρματος συστήνει καθημερινό μπάνιο σε μέτρια θερμοκρασία νερού, μέσα στο οποίο θα προσθέσουμε μια ποσότητα γάλατος ή κρασιού. Αυτό «αναζωογονεί τις ζωτικές δυνάμεις»


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση