ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σωστή ανάπτυξη για Σωστή ζωή

Η συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα των καπνών και η μόλυνση που είναι σκορπισμένη στην ατμόσφαιρα, έκαναν τις ασκήσεις της αναπνοής μια ζωτική ανάγκη, κι αυτό γιατί καταπολεμούν την έλλειψη ζωτικότητας του οργανισμού, την κούραση, την έλλειψη ενεργητικότητας και την νευρική κόπωση.
Με κάθε συνηθισμένη αναπνοή δεν γεμίζουμε παρά το 1/6 της δυνατότητας των πνευμονιών μας, ενώ μια βαθιά και πλήρης αναπνοή προσφέρει μεγαλύτερη οξυγόνωση, καίει περισσότερα λίπη και βοηθάει στην καλύτερη θρέψη των ιστών.
Τις ασκήσεις πλήρους αναπνοής που περιγράφουμε είναι πολύ εύκολο να μάθετε να τις κάνετε μόνη σας και επειδή δεν χρειάζεται περισσότερο από πέντε λεπτά για να γίνουν, μπορείτε να τις συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.
Η παρακάτω άσκηση στην αρχή δεν θα διαρκέσει παραπάνω από 5-6 δευτερόλεπτα, σιγά σιγά όμως θα καταφέρετε να την κάνετε σαν μια πλήρη αναπνοή που θα έχει διαρκέσει 25 δευτερόλεπτα.
α) Βάλτε τα χέρια στο θώρακά σας και εκπνεύστε ώσπου να αδειάσετε τελείως τους πνεύμονές σας.
β)    Εισπνεύστε πολύ αργά από τη μύτη μετρώντας ως το 5, για να γεμίσει η κοιλιά σας με αέρα.
γ)    Συνεχίστε να εισπνέετε αργά, μετρώντας ως το 5, και διαστέλλοντας το στήθος σας για να γεμίσει κι αυτό με αέρα, ώσπου να μετρήσετε μέχρι το 5 πάλι.
δ)    Εκπνεύστε πολύ αργά με τη μύτη μετρώντας ως το 10 και σπρώχνοντας με το στομάχι σας για να βγάλετε όλο τον αέρα από τους πνεύμονες.

Με την άσκηση αυτή αναπτύσσεται απολύτως η αναπνευστική σας ικανότητα. Το είδος αυτό της βαθιάς αναπνοής φέρνει μια μεγάλη ποσότητα οξυγόνου στον οργανισμό, που μας εξασφαλίζει την απαλλαγή από τα περιττά λίπη και την κυτταρίτιδα. Μια άλλη άσκηση πλήρους καθαρισμού είναι η εξής:
α) Διαστέλλοντας την κοιλιά, όσο πιο γρήγορα μπορείτε, εισπνέετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα.
β)    Γρήγορα και με μια απότομη κίνηση συσπάστε την κοιλιά σας, ενώ αποβάλλετε από τη μύτη τον αέρα των πνευμόνων, με όση δύναμη μπορείτε.

    Κάθε αναπνοή χρειάζεται 1-2 δευτερόλεπτα και πρέπει να γίνουν δέκα αναπνοές χωρίς καμία παύση.
    Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να γίνονται σαν πρωινή άσκηση αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Πίσω

eidikes peripioiseis

Διαφήμιση