ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Λεκέδες από τον ήλιο

Το χάλασμα, οι πανάδες δηλαδή που δημιουργούνται το καλοκαίρι από το δυνατό ήλιο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι περισσότερο ένα πρόβλημα ανοιξιάτικο και καθαρά γυναικείο. Παρουσιάζεται στο πρόσωπο από τις πρώτες κιόλας, ημέρες που ο ήλιος γίνεται πιο δυνατός και αντιμετωπίζεται εύκολα αν το προλάβουμε.
Οι αιτίες που τον προκαλούν είναι:
Τα οιστρογόνα, μια καθαρά γυναικεία ορμόνη που εξηγεί το γιατί το χλόασμα παρουσιάζεται μόνο στις γυναίκες.
Η λήψη αντισυλληπτικών (τα οποία αναπτύσσουν την έκκριση των οιστρογόνων).
Η λήψη διαφόρων φαρμάκων κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας.
Για να θεραπεύσουμε το χλόασμα πρέπει πρώτα να εξαλείψουμε τις αιτίες που το προκαλούν. Αν παίρνουμε δηλαδή αντισυλληπτικά, να τα σταματήσουμε αμέσως, επίσης να μην παίρνουμε φάρμακα και ηρεμιστικά την εποχή της ηλιοθεραπείας.
Παράλληλα, μια θεραπεία με κατάλληλες κρέμες και λοσιόν, που μόνο ειδικοί μπορούν να σας συστήσουν και μια αγωγή με ενδεδειγμένα πήλιγκ, θα σας απαλλάξει αμέσως από το πρόβλημα.
Μακριά από λευκαντικές κρέμες, οι οποίες δημιουργούν δερματίτιδα και επιπλέον αποχρωματίζουν τους λεκέδες κατά τόπους και όχι ομοιόμορφα. Αισθητικοί και δερματολόγοι έχουν να σας υποδείξουν κρέμες με βιταμίνη C και μια ουσία που λέγεται υδροκινόνη, οι οποίες αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο θεραπευτικό τρόπο το πρόβλημα και ξαναφέρνουν την ομοιοχρωμία στο δέρμα.
Η προληπτική αγωγή συνίσταται στη χρήση ισχυρών αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας από τις πρώτες μέρες της άνοιξης και στην ενίσχυση του διαιτολογίου με μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία περιέχεται σε πολλά φρούτα ή λαχανικά και πολύ περισσότερο στην ωμή πιπεριά.


Πίσω

general

Διαφήμιση