ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η Βιταμίνη Ε στην υπηρεσία της ομορφιάς

Αυτή η περίφημη βιταμίνη Ε παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα, θεωρείται ελιξίριο της νεότητας και έχει γίνει αντικείμενο ερευνών από τα μεγαλύτερα κέντρα γηριατρικής για τα εκπληκτικά αποτελέσματά της.
Η επάρκεια του οργανισμού σε βιταμίνη Ε, συνδυασμένη με μια πλήρη διατροφή, μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία του γηρασμού γιατί βοηθάει:
- Στο μεταβολισμό της βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του δέρματος και της όρασης.
-    Στο μεταβολισμό της βιταμίνης C, η οποία θα καταστρεφόταν από το οξυγόνο των ιστών αν έλειπε η βιταμίνη Ε, που εμποδίζει αυτή την καταστροφή γιατί έχει αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό.
Μια ακόμη σημαντική συμβολή της βιταμίνης Ε είναι ότι μειώνει σημαντικά τη χοληστερόλη στο αίμα και επομένως εξασφαλίζει καλή λειτουργία των τριχοειδών αγγείων. Αφού, λοιπόν, τα τριχοειδή τρέφουν τους ιστούς, όσο καλύτερη λειτουργία έχουν αυτά τόσο καλή υγεία έχει και το δέρμα.
Η βιταμίνη Ε βρίσκεται στα φυτικά λίπη και έλαια όπως το καλαμποκέλαιο, στο ηλιοτρόπιο, στο φοίνικα, στο σπέρμα του σταριού. Ακόμα βρίσκεται στα λίπη των ψαριών, όπως ο τόνος, ο σολομός, το χέλι, η αντσούγια, ο κολιός και η παλαμίδα.
Επίσης μπορούμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό και τις ανάγκες του γι΄ αυτή τη βιταμίνη από τον κρόκο του αυγού, το σπανάκι, τα σπαράγγια, το μαρούλι και το λάχανο.
Αλλά εκτός απ΄ αυτές τις φυσικές τροφές μπορεί να πάρει κανείς μεγάλη δόση βιταμίνης Ε σε κάψουλες, οι οποίες περιέχουν φυσικό εκχύλισμα σπέρματος σιταριού και κυκλοφορούν στο εμπόριο με διάφορες μορφές.
Επειδή η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή, πρέπει να την παίρνουμε ανάμεσα στα γεύματα ή μετά απ΄ αυτά.
Οι καθημερινές ανάγκες του οργανισμού για βιταμίνη Ε ποικίλλει, ανάλογα με την ηλικία και τον τρόπο διατροφής.
Επειδή επιβραδύνει τη γήρανση που οφείλεται στην οξείδωση και επίσης επειδή καταστέλλει τις κλιμακτηριακές διαταραχές μπορούν οι γυναίκες της ώριμης ηλικίας να εμπλουτίσουν το διαιτολόγιο τους με τροφές που περιέχουν βιταμίνη Ε.
Όσο για τη λήψη βιταμίνης Ε σε κάψουλες, μπορείτε, αφού πρώτα συνεννοηθείτε με το γιατρό σας, να πάρετε μια ορισμένη δόση σε καθημερινή βάση και να καθυστερήσετε έτσι τα σημάδια του χρόνου.
Επίσης, έχει θαυμάσια αποτελέσματα στην καλή λειτουργία του δέρματος όταν λαμβάνεται πριν και μετά το χειρουργείο λίφτινγκ.


Πίσω

general

Διαφήμιση