ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο δείκτης προστασίας της αντηλιακής κρέμας

Είναι πια γνωστό σε όλους μας ότι η προστασία από τον δυνατό ήλιο του καλοκαιριού είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω των πολλαπλών αλλοιώσεων που έχει υποστεί η ατμόσφαιρα.
Στις μέρες μας δε, δεν θα έπρεπε κανείς να χρησιμοποιεί στη θάλασσα εκείνα τα ιδιοσκευάσματα όπως π.χ. παραφινόλαδο, με δύο σταγόνες ιώδιο ή βαζελίνη με λεμόνι κλπ.
Αυτά τα πρακτικά είδη επάλειψης του δέρματος μπορεί να είναι βέβαια πολύ οικονομικά, γιατί δεν στοιχίζουν χρήματα, κάθε άλλο όμως παρά προστατευτικά είναι για τον επικίνδυνο πλέον ήλιο.
Έχουμε πια συνειδητοποιήσει όλοι μας ότι οι κρέμες και τα λάδια με αντηλιακά φίλτρα είναι ένα μεγάλο βήμα της κοσμοτολογίας για την προφύλαξη του δέρματος από το πρόωρο γήρας και τις διάφορες δερματοπάθειες που οφείλονται στον ήλιο. Πώς θα διαλέξουμε όμως την αντηλιακή μας κρέμα, με ποιο δείκτη προστασίας.
Σε γενικές γραμμές, ο βαθμός του δείκτη προστασίας καθορίζεται από το χρώμα και το πάχος του δέρματος.
Όσο πιο ανοιχτό και λεπτό δέρμα έχουμε, τόσο μεγαλύτερο δείκτη προστασίας πρέπει να έχει το αντηλιακό μας. Και όσο πιο σκούρο και παχύ δέρμα έχουμε, τόσο μικρότερο δείκτη προστασίας μπορεί να έχει το αντηλιακό.
Η επιλογή του δείκτη προστασίας καθορίζεται επίσης και από τη χρονική έκθεσή μας στον ήλιο.
Όσο πιο πολλές ώρες μένουμε κάτω από τις ακτίνες του, τόσο μεγαλύτερο δείκτη προστασίας πρέπει να έχει το λάδι ή η κρέμα που φοράμε. Επίσης, πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει και η ώρα της ημέρας, π.χ. μεταξύ 10 π.μ. και 4. μ.μ. θα χρησιμοποιήσουμε τον υψηλότερο δείκτη προστασίας.
Προσέξτε να φοράτε αντηλιακό έστω και αν βρίσκεστε σας κάθε φορά που βουτάτε στη θάλασσα και κάθε μισή ώρα τουλάχιστον, ανεξάρτητα αν βουτήξατε στη θάλασσα ή όχι.


Πίσω

general

Διαφήμιση