ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Μαλλιά λιπαρά

Τα λιπαρά μαλλιά είναι ένα πρόβλημα που το συναντάμε πολύ συχνά και αποτελεί πραγματική ταλαιπωρία, γιατί εκτός του ότι χαλάνε τη φόρμα των μαλλιών πολύ γρήγορα, επιπλέον προσδίδουν αντιαισθητική όψη στη γυναίκα.
Στις περιπτώσεις αυτές είναι λάθος να λούζεστε με στυπτικά σαμπουάν, τα οποία δεν δίνουν καμιά βελτίωση στη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής, γιατί μετά από το λούσιμο σε 48 ώρες το σμήγμα αρχίζει ξανά να «ρέει». Πειράματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι η χρήση μαλακτικών σαμπουάν και τα μπάνια με ρετσινόλαδο μειώνουν αξιοσημείωτα τις λιπαρές εκκρίσεις του τριχωτού μέρους του κεφαλιού.
Το μπάνιο με ρετσινόλαδο γίνεται ως εξής:
Προμηθευτείτε από μια φαρμακαποθήκη ρετσινόλαδο υδρολυτικής σύνθεσης και κάντε ένα καλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας επί δέκα λεπτά της ώρας. Κατόπιν με μια τρίχινη βούρτσα, βουρτσίστε το λάδι ως τις άκρες. Για να διεισδύσει το λάδι ως το βάθος του θυλάκου και στο στέλεχος της τρίχας, κάντε ένα καλό ατμόλουτρο στο κεφάλι σας με βραστό νερό μέσα στο οποίο θα έχετε ρίξει χαμομήλι και αλτέα.
Αν δεν είναι εύκολο να κάνετε ατμόλουτρο τυλίξτε το κεφάλι σας με μια ζεστή βρεγμένη πετσέτα και από πάνω προσθέστε μια νάιλον σκούφια για να διατηρηθεί η θερμοκρασία.
Αφήστε τη ζεστή πετσέτα 15΄.
Το μπάνιο αυτό έχει πολύ καλά αποτελέσματα αν γίνει σε καθαρά μαλλιά και αφού έχει προηγηθεί η μαλακτική κρέμα.
Είναι προτιμότερο τη θεραπεία αυτή να την κάνετε το βράδυ και να λούσετε τα μαλλιά σας την άλλη μέρα, αφού θα έχετε αφήσει το λάδι, μετά το μπάνιο, όλη τη νύκτα στο κεφάλι σας.


Πίσω

hair

Διαφήμιση