ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Μαλλιά λαμπερά δέρμα λαμπερό

Τα μαλλιά αποτελούν αναμφισβήτητα το «φωτοστέφανο» της γυναικείας ομορφιάς.
Όσο φρέσκο, λαμπερό και περιποιημένο κι αν είναι το δέρμα του προσώπου σας, δεν θα μπορεί να αναδειχθεί εάν πλαισιώνεται από θαμπά, ταλαιπωρημένα και κακοχτενισμένα μαλλιά.
Εκτός από την τακτική επίσκεψή σας στο κομμωτήριο, προμηθευτείτε τα κατάλληλα σύνεργα (βούρτσες, κτένες, πιρούνες και σεσουάρ) και εξασκηθείτε, επιστρατεύοντας όλη την επιδεξιότητά σας, να κάνετε ένα καθημερινό ρετουσάρισμα στο κτένισμά σας.
Και μην πείτε ποτέ «δεν τα καταφέρνω». Σκεφτείτε ότι τα καλοχτενισμένα μαλλιά έχουν μεγάλη σημασία για τη γενική εμφάνισή σας.
Η στιλπνότητα και η απαλότητα των μαλλιών εξαρτάται από την καλή λειτουργία του δέρματος του τριχωτού μέρους του κεφαλιού, γιατί η τρίχα δεν έχει αγγεία και νεύρα, είναι νεκρό σώμα και οι πηγές της ζωής της βρίσκονται στο κόλπωμα του δέρματος μέσα στο οποίο είναι φυτρωμένη.  Για να λειτουργεί λοιπόν καλά το δέρμα του τριχωτού του κεφαλιού και κατ’ επέκταση να έχει καλή υγεία η τρίχα, πρέπει να κάνουμε σε κάθε λούσιμο ένα καλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών και επιπλέον να τα βουρτσίζουμε κάθε βράδυ, τουλάχιστον 30 φορές με μια σκληρή βούρτσα. Επιπλέον πρέπει να φροντίζουμε να είναι απαλλαγμένα από λιπαρές εκκρίσεις.
Να χρησιμοποιούμε τακτικά μάσκες μαλλιών και μαλακτικές κρέμες να τα αφήνουμε να αναπνέουν κάνοντας ένα πολύ δυνατό βούρτσισμα κάθε βράδυ για να φύγει εντελώς κάθε ίχνος της Λάκ πριν από τον ύπνο και να χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά σταγόνες σιλικόνης στις άκρες των μαλλιών.
Αν μπορείτε να ανεχθείτε το κρύο νερό, μετά το τελευταίο ξέβγαλμα στο λούσιμό σας, κλείστε εντελώς την ζεστή βρύση και κάντε ένα γρήγορο πέρασμα στα μαλλιά σας με κρύο νερό.
Αυτό θα δώσει όγκο στα μαλλιά και θα αναπτύξει με τον καλύτερο τρόπο τον θύλακο της τρίχας χαρίζοντας σε σας που θα το τολμήσετε περισσότερη υγεία στο τριχωτό της κεφαλής.


Πίσω

hair

Διαφήμιση