ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Τριχόπτωση και το γούρι της κρεμύδας

Η τριχόπτωση, τις περισσότερες φορές, οφείλεται σε κακή αιμάτωση του θυλάκου μέσα στο οποίο είναι φυτρωμένη η τρίχα.
Υπάρχουν πολλές θεραπείες τις οποίες μπορούν να συστήσουν ειδικευμένοι επιστήμονες για να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος στον πυθμένα του θυλάκου και να δώσει τροφή στην εξασθενημένη τρίχα.
Μια «συνταγή της γιαγιάς» αποτελεσματική και αλάνθαστη είναι η εξής: Πάρτε μια κρεμμύδια απ΄ αυτές που πουλάνε στο δρόμο τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς για το «γούρι». Καθαρίστε καλά τον εξωτερικό φλοιό της και κόψτε την σε τέσσερα κομμάτια. Βάλτε ένα κομμάτι μέσα στο μίξερ και κτυπήστε το καλά, αφού προηγουμένως έχετε προσθέσει ένα φλιτζάνι λάδι. Όταν το μείγμα γίνει παχύρρευστος πολτός, απλώστε το στις ρίζες των μαλλιών σας με μεγάλη προσοχή για να μην ακουμπήσει καθόλου στο πρόσωπο. Στα χέρια σας πρέπει να φοράτε γάντια από καουτσούκ, από την πρώτη στιγμή, γιατί το υλικό προκαλεί μεγάλη υπεραιμία και τσούζει.
Η φλόγωση που θα φέρει στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας θα είναι πολύ μεγάλη. Αν μπορέσετε να την ανεχθείτε, αφήστε τον πολτό στο κεφάλι σας ένα τέταρτο της ώρας. Μετά ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με άφθονο χλιαρό νερό και περάστε όλο το δέρμα του κεφαλιού σας με αμυγδαλόλαδο.
Μετά από μία ώρα παραμονής με το αμυγδαλόλαδο μπορείτε να λουστείτε κανονικά.
Αυτό μπορείτε να το επαναλάβετε τέσσερις φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας. Θα έχετε μετά από ένα μήνα μεγάλη βελτίωση στην τριχόπτωση.


Πίσω

hair

Διαφήμιση