ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τι σημαίνει μακιγιάζ

Μακιγιάζ σημαίνει το πρόσωπο που μ’ αυτό πρέπει να παρουσιάζεσαι όλες τις ώρες επισημαίνει στο βιβλίο της « Ήμουν Ένα Άσκημο Κορίτσι» η Άννα Μαρία Σελίγκο .
Αυτό γράφτηκε πριν από εκατό και πλέον χρόνια από μια τρυφερή συγγραφέα που ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή της.
Πρέπει να συνηθίσουμε συνεχίζει η Άννα Μαρία Σελίγκο να μακιγιάρουμε το πρόσωπό μας όπως συνηθίζουμε να πλένουμε τα δόντια μας ή να κάνουμε το καθημερινό μας μπάνιο.
Ίσως αυτό να φαίνεται κάπως υπερβολικό αλλά σκεφτείτε ότι αν περιποιείστε τον εαυτό σας μόνο σε ξεχωριστές περιστάσεις δεν θα αισθάνεστε δική σας την ομορφιά σας.
Μας δίνει λοιπόν το δίδαγμα αυτή η εμπνευσμένη συγγραφέας του περασμένου αιώνα ότι πρέπει να φροντίζουμε την ομορφιά μας όλες τις ώρες και κάθε μέρα για να την θεωρήσουμε δική μας, για να είμαστε σίγουρες γι αυτήν, για να μας αρέσει εμάς το πρόσωπό μας και για να μπορούμε να την επιβάλουμε και στους άλλους με αυτοπεποίθηση.
Όσο για την υγεία του δέρματος και τους φόβους που πιθανόν να έχουμε για τον βαθμό που μπορεί να είναι βλαβερό το μακιγιάζ για όλη την ημέρα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα μακιγιάζ σήμερα περιέχουν στη σύνθεσή τους προστατευτικές για το δέρμα ύλες, έτσι ώστε να μην βλάπτουν στο δέρμα.
Μπορείτε λοιπόν άφοβα να χρησιμοποιείτε πούδρα, φον ντε τεν, σκιά ματιών και μάσκαρα όλη την ημέρα και κάθε μέρα, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι το βράδυ πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με το γαλάκτωμα και την λοσιόν και να μην πέφτετε για ύπνο χωρίς αυτή την διαδικασία όσο κουρασμένη και αν είστε.
Κάτι άλλο που πρέπει να μάθετε πολύ καλά είναι ότι δεν πρέπει να μακιγιάρεστε όλες τις ώρες κατά τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια χρώματα.
Το μακιγιάζ την ημέρα πρέπει να είναι πιο δια κριτικό και το βράδυ λίγο πιο έντονο.
Όμως και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να βάφεστε έτσι που το πρόσωπο να δείχνει αμακιγιάριστο.


Πίσω

makeup

Διαφήμιση