ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το τέλειο μακιγιάζ των χειλιών

Τα χείλη θεωρούνται από τους προσωπολόγους το «κόσμημα» του προσώπου. Κάθε ατέλεια τους μπορεί να διορθωθεί πολύ εύκολα με το μακιγιάζ γι΄ αυτό και το κραγιόν είναι το πιο διαδεδομένο είδος καλλυντικών.
    Το μακιγιάζ των χειλιών έχει ορισμένα απλά μυστικά τα οποία πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα. Για τα άψογα χείλη διαλέγουμε το χρώμα του κραγιόν, ανάλογα με την ώρα της ημέρας, το φόρεμα που φοράμε, το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών, αλλά και ανάλογα με την ψυχολογική μας διάθεση. Π.χ. ένα έντονο κόκκινο στόμα δεν ταιριάζει τις πρωινές ώρες ή σο χώρο της δουλειάς, ενώ είναι ότι πρέπει για βραδινή έξοδο.
    Για να πετύχετε την πραγματική απόχρωση του κραγιόν στα χείλη σας, απλώστε το φον-ντε-τεν του προσώπου μέχρι τα χείλη. Έτσι το φυσικό τους χρώμα δεν θα αλλοιώσει οπτικά την απόχρωση του.
    Για να μην ξεφεύγει το κραγιόν από το περίγραμμα των χειλιών σας, όπως συμβαίνει χαρακτηριστικά στις περιπτώσεις των ρυτίδων του άνω χείλους, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό μολύβι, που λέγεται λιπ-λάϊνερ, σε τόνο όμοιο με αυτό του κραγιόν. Η χρήση του θα βοηθήσει πολύ σε περιπτώσεις που θέλουμε να εξαλείψουμε κάποιες μικροατέλειες των χειλιών (π.χ. πολύ στενό πάνω ή κάτω χείλος). Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις σχηματίζουμε ένα περίγραμμα λίγο πιο πάνω από τη φυσική γραμμή των χειλιών για να τους δώσουμε το πλάτος που τους λείπει. Αυτή η διόρθωση γίνεται τώρα πια στα εργαστήρια αισθητικής με το «μόνιμο μακιγιάζ» οπότε δεν ξεχωρίζει πια από τα φυσικά χαρακτηριστικά σας.
    Προσέξτε όμως μην παραβιάζεται, παρά ελάχιστα μόνο, το φυσικό όριο, γιατί η υπερβολή στις διορθώσεις έχει συνήθως αντίθετα αποτελέσματα.
    Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις σχηματίζουμε ένα περίγραμμα λίγο πιο πάνω από την φυσική γραμμή των χειλιών για να τους δώσουμε το πλάτος που τους λείπει. Μ΄ ένα μικρό ειδικό πενάκι η αισθητικός διοχετεύει στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος φυσικό, υποαλλεργικό χρώμα και το μακιγιάζ αυτό μένει αναλλοίωτο, ανάλογα από 8 μήνες ως 2 χρόνια.


Πίσω

makeup

Διαφήμιση