ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μακιγιάζ για όσες έχουν μυωπία

Μακιγιάζ σημαίνει βελτίωση και αξιοποίηση των φυσικών χαρισμάτων ενός προσώπου και πολλές φορές βελτίωση και κάλυψη των ελαττωμάτων του.
    Η μυωπία δεν είναι ατέλεια της ομορφιάς μιας γυναίκας, έχει όμως μια ιδιαιτερότητα γιατί την υποχρεώνει να έχει διαρκώς στο πρόσωπο της ένα ξένο σώμα. Αυτό το γεγονός προϋποθέτει έναν ειδικό τρόπο μακιγιαρίσματος του προσώπου και ιδίως των ματιών.
    Υπάρχουν βέβαια πολλές γυναίκες οι οποίες επαναπαύονται στην ποικιλία των σχημάτων και των χρωμάτων των γυαλιών και δεν μακιγιάρουν ποτέ τα μάτια τους.
    Μπορείτε όμως αν θέλετε να συνδυάσετε ένα ωραίο μακιγιάζ ταιριαστό πάντα με τον σκελετό των γυαλιών της αρεσκείας σας.
    Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να γνωρίζετε ότι:
Τα μάτια πίσω από τα γυαλιά φαίνονται διαφορετικά. Όσες πάσχετε από υπερμετρωπία θα πρέπει να μειώσετε το μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε και όσες πάσχετε από μυωπία θα πρέπει αντίθετα να μακιγιάρεστε περισσότερο.
Η απόχρωση των γυαλιών θα πρέπει να ταιριάζει με το μακιγιάζ των ματιών, ώστε τα γυαλιά να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προσώπου.
Για να γίνουν τα γυαλιά σας εξάρτημα της γοητείας σας, είναι σημαντικό να προσέξετε πολύ το σχήμα του σκελετού σας.
Να διαλέξετε γυαλιά με ελαφρώς στρογγυλά πλαίσια και τα χρώματα να ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών σας.
Να αποφεύγετε τα πολύ μεγάλα γυαλιά που σας κρύβουν τα φρύδια. Επίσης να αποφεύγετε τα γυαλιά με σκούρο πλαίσιο που σκληραίνει την έκφραση. Επιπλέον, τα σκούρα πλαίσια κρύβουν τα μάτια, δίνουν μια σκυθρωπή έκφραση στο πρόσωπο, προβάλουν σκιές στα μάγουλα.
Εσείς που έχετε μυωπία, για να προβάλλετε τα μάτια σας που
φαίνονται μικρά πίσω από τα χοντρά γυαλιά, χρησιμοποιείστε έντονες σκιές. Για να κάνετε το βλέμμα απαλότερο χρησιμοποιείστε σκιές σε μορφή στερεοποιημένης πούδρας και όχι υγρές σκιές.
    Γενικά αποφύγετε με κάθε τρόπο να αφήνετε τα μάτια σας άβαφα.


Πίσω

makeup

Διαφήμιση