ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Πώς γίνεται ο καθαρισμός του λιπαρού δέρματος;

Το λιπαρό δέρμα έχει υπερβολική έκκριση σμήγματος κατάσταση η οποία έχει ως συνέπεια την απόφραξη των πόρων του δέρματος και την παρεμπόδιση της καλής και φυσιολογικής λειτουργίας του.

Εάν το δέρμα σας ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, είναι δηλαδή πολύ λιπαρό μην προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με πρόχειρα μέσα.

Εκείνο που σας χρειάζεται είναι συχνοί και τακτικοί (τουλάχιστον μια φορά το μήνα) καθαρισμοί σε εργαστήριο αισθητικής, όπου το δέρμα καθαρίζεται σε βάθος με ειδικές τεχνικές οι οποίες μπορεί κάποια στιγμή μετά από έναν αριθμό περιποιήσεων να ρυθμίσουν την υπερβολική λιπαρότητα.

Τα προϊόντα απολέπισης (πήλιγκ) που κυκλοφορούν στο εμπόριο για προσωπική σας χρήση είναι καλά για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και δρουν μόνο επιφανειακά.

Το σμήγμα είναι το έκκριμα των σμηγματογόνων αδένων, οι οποίοι βρίσκονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, επομένως χρειάζεται περιποίηση « εις βάθος » για να αντιμετωπιστεί το πρόβλη­μα.

Εκείνο που πρέπει να αποφύγει η γυναίκα με λιπαρό δέρμα, είναι τα αντισηπτικά προϊόντα γιατί αυτά δεν αλλάζουν το πρόβλημα της υπερέκκρισης του σμήγματος, αντίθετα το «κουκουλώνουν» και μπορεί μία τέτοια ενέργεια να δημιουργήσει «ασφυξιακό δέρμα».

Η περιποίηση του λιπαρού δέρματος πρέπει να γίνεται πάντα με υδατικά υδροδιαλυτά καλλυντικά με βάση την λανολίνη, η οποία είναι αρκετά υδρόφιλη.

Οι περισσότερες εταιρίες καλλυντικών παρασκευάζουν κρέμες και άλλα προϊόντα για λιπαρό δέρμα, οι οποίες είναι « λεπτές» καθόλου λιπαρές και απορροφώνται αμέσως .

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να ρυθμίσουν το PH του δέρματος το οποίο από την υπερβολική λιπαρότητα έχει γίνει αλκαλικό ενώ το φυσιολογικό PHτο οποίο πρέπει να έχει το δέρμα είναι όξινο για να μπορεί να αντιστέκεται στην εισβολή μικροβίων.


Πίσω

adv right

Διαφήμιση