ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το Δέρμα του λαιμού

Η φθορά του δέρματος του λαιμού, πολλές φορές ξεκινάει από πολύ νωρίς π.χ. ενώ ακόμη η γυναίκα διανύει την ηλικία των 30 ή 35 ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα του λαιμού δεν στηρίζεται σε οστεώδη επιφάνεια, όπως το δέρμα του προσώπου. Για τον λόγο αυτό η σφρηγιλότητά του εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται οι μύες σ’ αυτήν την περιοχή ( στερνοκλειδομαστοειδής μυς, μυώδες πλάτυσμα. κ.α.

Ο λαιμός λοιπόν αποκαλύπτει πολύ πιο νωρίς από το πρόσωπο την πραγματική ηλικία της γυναίκας γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρηθεί χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση για πολλά χρόνια.

Επίσης το δέρμα του λαιμού έχει φτωχότερο αγγειακό δίκτυο από ότι το υπόλοιπο δέρμα και επομένως δεν τρέφετε καλά, πράγμα το οποίο συμβάλει στην ελαττωμένη τονικότητά του.

Στον λαιμό δεν πρέπει να χρησιμοποιούμαι ποτέ μάσκα μόνες μας. Τις περιποιήσεις αυτές πρέπει να τις αφήνουμε πάντα στα χέρια της αισθητικού μας.

Οι κρέμες που θα χρησιμοποιήσει κάθε γυναίκα μόνη της στο σπίτι για τον λαιμό βρίσκονται σε πλούσια ποικιλία στο εμπόριο και περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα όπως κολλαγόνο, ελαστίνη αναζωογονητικά λάδια

Και πολλά άλλα.

Σημαντική συμβουλή είναι η εξής:

Όταν απλώνετε την κρέμα στο λαιμό σας μην ξεχνάτε ποτέ να επεκτείνετε τις κινήσεις σας μέχρι τον αυχένα, το δέρμα του οποίου είναι κι αυτό τμήμα του δέρματος


Πίσω

adv right

Διαφήμιση