ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Πώς να περιποιηθείτε τα χείλη σας

Το δέρμα των χειλιών είναι το πιο ανθεκτικό τμήμα δέρματος του προσώπου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κι αυτό την κατάλληλη περιποίηση για να μην υποστεί την φθορά από τον χρόνο που περνάει αλλά και από τις εξωτερικές επιδράσεις όπως π.χ. καιρικές συνθήκες, αέρας, ήλιος κ.τ.λ.

Η πιο εύκολη και απλή φροντίδα για την καλή και υγιεινή όψη των χειλιών μπορεί να γίνει αν απλώνετε κάθε μέρα την θρεπτική ή την υδατική σας κρέμα μέχρι την περιοχή των χειλιών.

Υπάρχουν βέβαια και ειδικές κρέμες χειλιών στο εμπόριο που καλό θα ήταν να υπάρχει πάντα μία απ’ αυτές στην τουαλέτα σας και την τοποθετείτε στα χείλη σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά αν αυτό μπορεί «να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας» τότε αρκεστείτε μόνο στην πρώτη λύση.

Το καλοκαίρι μην παραμελείτε ποτέ να προστατεύσετε τα χείλη σας με ειδικό αντηλιακό χειλιών την ώρα της ηλιοθεραπείας.

Για ολόκληρη την ημέρα προμηθευτείτε ένα λιπ-γκλός με ελαφρό χρώμα, που θα το φοράτε όλη την ημέρα ακόμα και όταν δεν είσαστε μακιγιαρισμένη.

Το λιπ-γκλός συγκρατεί στο δέρμα την το δέρμα την φυσική υγρασία των χειλιών και δεν τα αφήνει να αφυδατωθούν. Σε περίπτωση αποτρίχωσης του άνω χείλους, αποφύγετε όσο είναι δυνατόν, την αποτρίχωση με ζεστό κερί ή το ξάνθισμα των τριχών με οξυζενέ γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνετε πολύ νωρίς ρυτίδες στο άνω χείλος. Η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος σ’ αυτή την περίπτωση είναι η ριζική αποτρίχωση, η οποία σας χαρίζει μόνιμο και γρήγορο αποτέλεσμα και δεν θα έχετε ανεπιθύμητες συνέπειες.

Οι ρυτίδες του άνω χείλους είναι οι ρυτίδες εκείνες που παρουσιάζονται πάντα μετά το πεντηκοστό έτος της ηλικίας. Με λίγη προσοχή και φροντίδα μπορούμε να κατατοπίσουμε αυτό το όριο πολύ πιο μακριά ως προς τον χρόνο της ηλικίας μας. Εάν όμως δεν προλάβουμε και τις αφήσουμε να εμφανιστούν τότε ή καταπολέμησή τους είναι δύσκολη έως αδύνατη.

Ως προς το μακιγιάζ των χειλιών θα παρουσιαστεί κάποια δυσκολία αν υπάρχουν αυτές οι ρυτίδες γιατί καμιά φορά το χρώμα ξεφεύγει από την περιοχή των χειλιών και απλώνετε κάθετα στο επάνω χείλος ανάμεσα στις « ρωγμές » του δέρματος.

Για να αποφύγετε τέτοιο « συμβάν » μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό μολύβι το λεγόμενο λιπ-λάϊνερ σε όμοιο χρώμα μ΄αυτό του κραγιόν σας το οποίο θα εμποδίσει το χρώμα του κραγιόν να « διαρρεύσει ».


Πίσω

adv right

Διαφήμιση