ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ στο ΣΠΙΤΙ

Ο ύπνος που σας ομορφαίνει

Λένε ότι μερικές ώρες φυσιολογικού ύπνου ισοδυναμούν, για την ομορφιά μας, με μερικές εβδομάδες αισθητικών περιποιήσεων, με τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς.
Πόσο μπορεί να ευσταθεί αυτή η θεωρία και που στηρίζεται:
Κατ’ αρχήν πρέπει να δεχθούμε ότι πρακτικά φαίνεται να έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας, αν θυμηθούμε όλες πόσο πιο λαμπερό και ζωηρό γίνεται το δέρμα μας μετά από ένα ήρεμο ύπνο.
Ο ύπνος βοηθάει την αναδιοργάνωση και ανασύσταση του ενεργειακού δυναμικού της φυσιολογικής και ψυχολογικής λειτουργίας του οργανισμού μας.
Ύστερα, δημιουργεί αναμφισβήτητα μια μυϊκή χαλάρωση, την καλύτερη που θα μπορούσε να προσφέρει κανείς στους μυς όλου του σώματος.
Κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να δημιουργήσει τέτοια συνολική ανάπαυση στη λειτουργία των μυών, όπως ο ύπνος.
Η χαλάρωση των μυών του αυχένα γίνεται αντιληπτή από το κεφάλι που πέφτει όταν αυτός που κοιμάται δεν είναι ξαπλωμένος, ή η χαλάρωση των μασητήρων μυών, από το στόμα που μένει μισάνοιχτο κ.λ.π.
Επιπλέον την ώρα του ύπνου πολλές λειτουργίες του οργανισμού μεταβάλλονται όπως π.χ. η μειωμένη κατανάλωση οξυγόνου και αυτό βέβαια είναι ωφέλιμο γιατί μένει περισσότερο οξυγόνο στους ιστούς.
Επίσης ο ρυθμός των καρδιακών παλμών υφίσταται μείωση και η αναπνοή γίνεται κανονική και βαθιά.
Ψυχολογικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι επέρχεται σ΄ αυτό το σύστημα μια ανάπαυση, αφού ο άνθρωπος απελευθερώνεται προσωρινά από το «εγώ» του.
Αυτά όλα όμως τα ευεργετήματα της λειτουργίας του οργανισμού μας, επέρχονται με ένα ύπνο ήρεμο και φυσιολογικό. Γι΄ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε να μη φορτώνουμε τον οργανισμό με ένταση πριν από τον ύπνο γιατί ένας ύπνος ανήσυχος θα φέρει αντίθετο αποτέλεσμα.
        Ταραγμένο ύπνος μπορεί να προκληθεί
Με λουκούλλεια γεύματα πριν από τον ύπνο
Με νευρική τοξικότητα η οποία προέρχεται από πνευματική υπερκόπωση.
Με συνειδητές σκοτούρες ή ασυνείδητες εντάσεις.
Με τέλεια απουσία φυσικών ασκήσεων. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε, ότι η φυσική άσκηση είναι αυτή που διευκολύνει τον ύπνο και όχι η σωματική και μυϊκή κούραση που μπορεί πολλές φορές να φέρει υπερένταση και επομένως αϋπνία.


Πίσω

spiti

Διαφήμιση